Close

Om oss

Mitt namn är Ida och jag bor tillsammans med min man och våra två tjejer. Vi bor i Ludvigsborg som ligger i mitten av Skåne, mellan Höör och Hörby. Vi har två hemmaboende staffar, Vera och Bosse.

Jag och min man har haft hund när vi var yngre men vår första gemensamma hund köpte vi 2016. Det var min man som först var mest drivande i vilken ras men när jag själv också bekantat mig med staffen blev det ett självklart val. Vår första staffe och öppningen till där vi är idag kommer från kennel Dukatas.

 

Bosse (Dukata´s Arezzo) är en kille med full fart och som har energi reserver, men han är också en soffpotatis när han så önskar. Bosse är kastrerad och kommer tyvärr inte gå i avel men kommer vara delaktig genom att hålla ställningarna här hemma. Sedan vi köpte Bosse har jag kontinuerligt åkt på hundutställningar och lärt mig massor.

I början av 2019 köpte vi Vera från kennel Brinks Notorious och ganska snabbt därefter började tankarna på att ta reda på mer om att bli uppfödare. Jag älskar att umgås med hundar och följa dem växa och utvecklas. Utställning tycker jag är super kul, både för att se alla fina hundar men också gemenskapen.

 

Jag är under pågående uppfödarutbildning genom SKK och har gått kursen ”från valp till unghund” med David Selin samt genomfört Svenska terapihundskolans förberedande utbildning till social tjänstehund. Utbildning kan man aldrig få för mycket av och jag kommer fortsätta att utbilda mig genom åren. Men det jag anser ger mig absolut mest och värdefull kunskap och erfarenhet är genom den support jag får från uppfödare Maria på Brinks Notorious. Utan det stödet hade jag inte varit där jag är idag, så stort tack!

 

2020 blev vårt kennelnamn godkänt och vi ser framemot fortsättningen på denna resa.

 

Avelsmål

Vårt mål är att avla fram trevliga sällskapshundar. Vi önskar hundar som vill hänga med på det mesta och som kan bygga upp en självsäkerhet i att hantera olika miljöer. En hund med en tydlig on/off knapp är toppen vilket vi tänker beror både på personlighet men också träning. En annan super viktig aspekt är såklart hälsan, då vi önskar friska och sunda hundar. Hundar som går i avel kommer hälsotestas. MEN man ska vara medveten om att trots det så kan man inte vara helt säker då det är levande individer och det kan komma saker man inte räknat med då genetik inte är så enkelt.

 

Att hundarna följer rasstandard är såklart något som finns med i avelsarbetet men mentalitet och hälsa kommer på första plats.
Vi anser att alla hundar är speciella på sitt vis och fina oavsett färg, utseende och personlighet. En av de sakerna som inspirerar oss med staffen är just att individ faktorn är hög och hundarna har oftast en tydlig egen personlighet. För oss är det viktigt att se sin hunds speciella personlighet och bygga på det i relationen och i hundens vardag så att det inte endast utgår från vad husse och matte tycker är roligt. Vi har inga speciella krav på träning men har önskemål att fundera över vad just den hund ni har uppskattar och gillar och låta hunden få ha aktivitet inom det.